Skip to main content

Functionaliteit

Onze betaalformulieren zitten boordevol geavanceerde functies die u helpen om eenvoudig stijlvolle en functionele formulieren te ontwerpen.
Functionele formulieren

Op formuliermetbetaling.nl kunt u zelf formulieren bouwen voor inschrijvingen, het verkopen van producten, om informatie te vergaren, etc. Uw klanten kunnen vervolgens de berekende totaalprijs direct betalen. Na succesvolle betaling ontvangt u de inzending.

We hebben ons platform ingericht met allerlei functionaliteit die het voor u gemakkelijk en leuk maken om bezig te zijn met uw formulieren, inzendingen en betalingen.

Hieronder een overzicht:

Het dashboard

Het dashboard is de startplek na het inloggen. Vanuit hier ziet u in 1 oogopslag hoe uw formulieren functioneren en kunt u alle functies bedienen.

  • Mijn formulieren

    Formulieren maken, bewerken, activeren/deactiveren, inzendingen en statistieken inzien, etc.

  • Uitleg en wiki

    Snelkoppeling naar diverse hulppagina’s en uitleg die u helpen om formulieren met betaling te bouwen.

  • Inzendingen exporteren naar .csv

    Hier kunt u per formulier uw inzendingen exporteren naar een .csv bestand om te bewaren of elders te importeren.

  • Abonnement status

    Hier ziet u de actuele status van uw abonnement, uw verbruik en een knop om te upgraden.

  • Statistieken laatste 30 dagen

    Mooie grafiek met de inzendingen per dag in de laatste 30 dagen. Voor alle formulieren of per individueel formulier.

  • Laatste 10 inzendingen

    Hier ziet u snel de 10 meest recente inzendingen in uw formulieren. Klik op een inzending voor alle details.

Formulieren vol met opties

  • Allerlei soorten velden

    U kunt uw formulier opbouwen met allerlei soorten velden. Naam, adres, e-mail etc.

  • Diverse veldtypes

    Tekstvelden, selectielijsten, vinkjes, multi-keuzes en meer.

  • Conditionele velden

    Elk veld kunt u conditioneel maken. Zodat het alleen getoond wordt als een vinkje is gezet, als een ander veld ingevuld is, etc.

  • Productvelden

    Diverse manieren om één of meerdere producten te tonen. Per product, variatie of type kunt u een prijs instellen.

  • Automatische totaalprijs

    De totaalprijs van de geselecteerde producten in de productvelden, inschrijvingen en eventuele verzendkosten wordt automatisch berekend onderaan uw formulier met betaling.

Exportfunctie naar .CSV

Met de exporteerfunctie kunt u alle opgeslagen inzendingen exporteren naar CSV. Dit bestand kan vervolgens geïmporteerd worden in bijvoorbeeld Google sheets, Excel en meer. U kunt dit gebruiken om zelf een kopie te bewaren van alle gegevens, voor analyse, etc. U kunt kiezen tussen een ‘,’ of ‘;’ delimiter – welke het beste past bij het programma waarin u de CSV weer importeert.

Gegevens worden niet langer dan 90 dagen bewaard op ons platform maar via de exportfunctie heeft u de gegevens in eigen beheer.

Statistieken

Op een speciale pagina ziet u per formulier wat per dag, week of maand de opbrengst van uw formulieren is. Zo ziet u trends en het helpt u voorspellen wat de opbrengst in de toekomst zal zijn.

QR Codes

Op de QR Codes pagina kunt u zelf QR codes genereren naar uw formulieren met betaling. Elk formulier heeft een eigen unieke QR code.

Deze QR codes kunt u bijvoorbeeld afdrukken op posters, promotiemateriaal of weergeven op schermen.

Diverse betaalmethodes

Het heet niet voor niets Formulier met betaling: u kunt diverse soorten betaalmethodes instellen. iDEAL, creditcard, Paypal en nog veel meer. Dit doet u in uw Mollie account. Alle betaalmethoden die u daar activeert worden automatisch aangeboden bij degene die uw formulier met betaling invult.

SEPA incasso
VISA
Mastercard
Klarna
iDEAL
Cartes Bancaires
Apple Pay
Paypal
Sepa Overboeking

Alle in Mollie ondersteunde en in uw account geactiveerde betaalmethoden.
Logo’s en merken eigendom van respectievelijke eigenaren.

Sjablonen

Als u een nieuw formulier aanmaakt dan kunt u leeg beginnen of u kunt één van onze sjablonen gebruiken om nóg sneller aan de slag te gaan. Zo kunt u, mits u een Mollie account heeft, al binnen 5 minuten betalingen ontvangen (met ons Start abonnement) via onze formulieren met betaling.

Webhooks

Webhooks is een geavanceerde functie waarmee u externe applicaties kunt triggeren wanneer uw formulier wordt verzonden. U kunt tevens de input van enkele of alle velden meesturen met het verzoek.

Automatische PDF bijlage

Wilt u elke inzending in een eigen PDF, bijvoorbeeld om uit te printen? Met de PDF functie kunt u ervoor zorgen dat u bij elke inzending een e-mail met een PDF bijlage ontvangt met daarin alle ingevulde velden.

Meldingen (e-mails)

Bij elk formulier kunt u meldingen instellen die verzonden worden na succesvolle betaling of na het inzenden van het formulier. Deze meldingen kunt u bijvoorbeeld naar uzelf versturen inclusief de inhoud van het formulier, of als bevestiging naar de de klant.

Bevestigingen (bericht op scherm)

Na doen van een betaling ziet uw klant een bevestiging. U kunt deze bijvoorbeeld aanpassen om de klant persoonlijk te laten weten dat de betaling geslaagd is en dat u de inzending gaat verwerken.